Пратите нас:

УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ''ДАН ЈАВНИХ НАБАВКИ – ОЧЕКИВАЊА ОД НОВОГ ЗАКОНА О ЈАВНИМ НАБАВКАМА''

Уз подршку града Крагујевца, у оквиру Програма ''Мониторинг јавних набавки – Добра пракса, успешне одлуке, Пословно удружење ''Понуђачи Србије'' успешно је реализовало Конференцију ''Дан јавних набавки – Очекивања од новог Закона о јавним набавкама'', која је одржана 30. новембра 2018. године у хотелу ''Крагујевац'', у Крагујевцу. Конференцији је присуствовало 60 понуђача и наручилаца из различитих области и скуп је био медијски пропраћен. Циљ Конференције био је размена искуства о Нацрту Закона о јавним набавкама и актуелној пракси, у циљу унапређења система јавних набавки, побољшања привредног амбијента како у граду Крагујевцу, тако и на територији целе државе.

На почетку конференције, учесницима се обратио Радомир Ерић, Члан градског већа за привреду, истичући значај овакве врсте Програма за развој система јавних набавки.

Након уводног обраћања, учесницима је представљено спроведено истраживање ''Анализа конкурентности у поступцима јавних набавки на подручју града Крагујевца'' за период од јануара до јуна 2018. године. Резултате истраживања можете погледати на линку испод текста.

У оквиру конференције одржана је Панел дискусија са следећим темама: Шта нам доноси нови Закон о јавним набавкама (осврт на Нацрт Закона о јавним набавкама)Очекивања од нових законских решењаУ којој мери је привредни систем Републике Србије спреман на прилагођавање Европским директивамаНајчешћи проблеми у пракси јавних набавкиПредлози за унапређење система јавних набавки.

Панелисти су били признати стручњаци у области јавних набавки:

Јасмина Марковић – Председница Удружења ''Понуђачи Србије''

Владимир Ивић – бивши председник Републичке комсије за заштиту права

Данило Пејовић – Финансијски директор Транспарентност Србија

Драган Добрашиновић – Председник Топличког центра за демократију и људска права

Проф. др Марко Шпилер – Оснивач и директор Центра за менаџмент набавки

Јагода Ратинац – Директорка консултантске куће ''Тендери доо''

Присутнима су се на Панел дискусији обратили испред Градске управе за привреду, Зоран Костадиновић, Начелник одељења за подршку привреди, испред Привредне коморе Србије – Марија Марковић и Душан Петковић.

Галерију слика можете погледати на ЛИНКУ

Погледајте РЕЗУЛТАТЕ ИСТРАЖИВАЊА