Пратите нас:

РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА ЈАВНО – ПРИВАТНОГ ДИЈАЛОГА

   Удружење „Понуђачи Србије" је изабрано као партнерска организација на Пројекту јавно – приватног дијалога који спроводи NALED са Републичким секретаријатом за јавне политике,  а финансира USAID. Реализација поменутог пројекта је отпочела 28. маја у Београду са темом „МАПИРАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНИХ СТРАНА" где смо креирали прве кораке као део акционог плана. Прецизирали смо најчешће проблеме у области јавних набавки и одредили смернице за њихово решавање.

У склопу пројекта су организовани тренинзи са циљем адекватне припреме за успешно остваривање пројектног циља. С тим у вези је 19. jунa oдржан први тренинг за представнике партнерских удружења –ВЕШТИНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ - PITCHING. Тренинг је предводио Реља Дерета, а циљ је био унапређење комуникационих вештина, тачније обука како презентовати најважнији садржај у кратком року.

Наредни тренинг „АСЕРТИВНА КОМУНИКАЦИЈА"  вођен од стране тренера Ивоне Симић  био је одржан 17. јула у Београду. Учесници су успешно савладали технике асертивног истраживања и стекли основ за добру комунукацију. Асертивност и асертивна комуникација су нешто што нам у непријатним ситуацијама са људима може много помоћи. Асертивно понашање је изузетно корисно када желите да се заузмете за себе и своја права, а притом не повредите друге.

Такође је одржана дводневна обука 30. i 31. јула за ПИСАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРАКТИЧНИХ ПОЛИТИКА  са тренером  Александром Богдановићем. Циљ радионице био је да ојача капацитете представника партнерских организација на Пројекту јавно – приватног дијалога. Представници Удружења стекли су основна знања и вештине како написати Предлог практичне политике на најбољи могући начин. Предлог практичне политике (енг. policy paper)  је документ у ком се анализира одређени практично-политички проблем/питање, разматрају расположиве опције и на основу процене вероватних последица опција предлаже најбоље решење.

Све активности у склопи Пројекта јавно – приватног дијалога имају за циљ унапређење система јавних набавки и уопште пословања Удружења. Потребно је да чланови буду активно укључени у реализацију пројекта и рада Удружења како бисмо заједничким доприносом остварили циљеве.

 

Неке од слика погледајте на ЛИНКУ.